سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  جغرافیا
با ذکر خدا دلها زنده می شود . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
کل بازدیدهای وبلاگ
117441
بازدیدهای امروز وبلاگ
7
بازدیدهای دیروز وبلاگ
14
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

درباره خودم
جغرافیا
صباح ملک حسینی
کارشناسی ارشد جغرافیا هستم
لوگوی وبلاگ
جغرافیا
بایگانی
بهار 1386
تابستان 1385
بهار 1385
زمستان 1384
اوقات شرعی
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   صباح ملک حسینی  

عنوان متن مدارس قدیم اراک (سلطان آباد) پنج شنبه 90 بهمن 27  ساعت 7:24 عصر

1- تاسیس مدرسه ابتدایی و متوسطه مهستی

نخست در سال 1332 هجری قمری (1293 شمسی) دبستان دو کلاسه دخترانه ای به مدیریت خانم شمس الضحی تاسیس شد ، که سه سال دایر و باقی بود و در اواخر سال 1335 هجری قمری (1296شمسی) منحل شد .

سپس در سال 1307 شمسی مدرسه دخترانه چهار کلاسه شمس المخدرات به مدیریت خانم شمس الضحی دادپور دایر شد و تا سال 1309 شمسی توسعه یافته و شش کلاسه گردید. این مدرسه را مدیریت ان بدون برخورداری از کمک مالی دولت و یا کمک مالی از محل دیگری تا آغاز سال 1313 شمسی دایر نگهداشت و در این هنگام به علت عدم موازنه دخل و خرج منحل گردید .

خانم صبیحه گنجه ای (ملکی ) فارغ التحصیل دوره دارالمعلمات طهران ، لبتدا در مهر ماه 1312 شمسی یک کلاس اول متوسطه دخترانه به ذوق و سلیقه شخصی خود با کمک گرفتن از زنان معدود تحصیلکرده عراق ( سلطان آباد) تاسیس کرد . سپس به محض آنکه در فروردین ماه 1313 شمسی مدرسه ابتدایی شمس المخدرات منحل گردید وسایل و اثاث آن را خریداری کرده و از پراکنده شدن محصلات آن در آخر سال تحصیلی 1313-1312 جلوگیری کرده و با حفظ کلاس های 4و5و6 ابتدایی . از فارغ التحصیلان مدرسه ابتدایی شمس الخدرات و محصلات کلاس خود . مدرسه ابتدایی و متوسطه مهستی را با شش کلاس ابتدایی و کلاسهای اول و دوم متوسطه تشکیل داد و برای نخستین بار در عراق(سلطان آباد) مدرسه متوسطه دخترانه دایر نمود .

محل این مدرسه ، ابتدای خیابان عباس آباد ، در اواسط کوچه ای که روبروی شهرداری فعلی (پارکینگ در حال ساخت ) اراک قرار دارد ، در خانه ای دارای ساختمان نسبتا متناسب و اتاقهای کافی بود.

خانم صبیحه گنجه ای (ملکی ) زنی فوق العاده لایق و پر تلاش و علاقه مند به تربیت و بالا بردن تحصیلات دختران عراق می بود و در دوسال دیگری که در این شهر اقامت داشت به تدریج کلاسهای ابتدایی را حذف کرده و کلسهای سوم و چهارم متوسطه را به مدرسه اصافه کرد و ظاهرا در سال 1315 شمسی عراق را ترک نموده به طهران عزیمت کرد . پس از رفتن او کلاسهای ابتدایی مدرسه حذف و کلاسهای دوره متوسطه تکمیل شده و مدرسه مهستی بصورت دبیرستان در آمد و نام آن تغییر یافت .

نخستین دختران عراق که دوره متوسطه را گذرانیدند شاگردان و تربیت یافتگان خانم گنجه ای (ملکی ) بودند. (واعظ زاده ، 1374 ، 85و86)

2- تاریخچه مدرسه دولتی توفیق

این مدرسه در سال 1298 شمسی تاسیس شد که نخست نام آن ((مدرسه دولتی نمره 2 عراق )) و دارای چهار کلاس ابتدایی بود. سپس در سال 1301 شمسی موسوم به ((مدرسه دولتی عباس آباد )) و در سال 1306 شمسی موسوم به ((مدرسه دولتی توفیق)) شد .

در مدرسه دولتی توفیق ، در سال 1307 شمسی کلاس پنجم ابتدایی و در سال 1308 شمسی کلاس ششم ابتدایی دایر و شش کلاسه گردید.محل این مدرسه خیابان عباس آباد ، انتهای کوچه حاج آقاشمس در نزدیکی مدرسه علوم دینی و مسجد و آب انبار حاج محمد ابراهیم بود .

در مهرماه 1313 شمسی کلاس اول متوسطه در آن دایر و نامش به ((دبیرستان پهلوی )) تغییر یافت ، که دو سال بعد کلاسهای دوم و سوم متوسطه هم در آن تشکیل یافت و بالاخره قسمت کلاسهای ابتدایی از آن جدا شد و دبیرستان پهلوی به جای دیگری منتقل گردید.

نظام تحصیلی در آن زمان به ترتیب ذیل بود :

1-دوره ابتدایی یا دبستان – که مدت آن شش سال تحصیلی بود و فارغ التحصیل آن ، تصذیق شش ساله ابتدایی دریافت می کرد .

2-سیکل لول متوسطه یا دوره اول دبیرستان ، که مدت آن سه سال تحصیلی بود و به فارغ التحصیل آن ، گواهی نامه دوره اول متوسطه داده می شد.

3-سیکل دوم متوسطه یا دوره دوم دبیرستان ، که مدت آن هم سه سال تحصیلی بود و دو مرحله داشت . یک مرحله کلاسهای چهارم و پنجم متوسطه بود که دروس مشترک داشت و به محصلی که این دو سال را می گذرانید گواهی دیپلم متوسطه می دادند و مرحله دیگر سال آخر متوسطه یا سال ششم متوسطه بود که به سه شعبه ریاضی ، طبیعی و ادبی تقسیم می شد و به فارغ التحصیل آن ، گواهی دیپلم کامل متوسطه داده می شد. دارنده دیپلم کامل متوسطه می توانست متناسب با نوع دیپلم (ریاضی ، طبیعی و ادبی ) در مسابقات ورودی دانشگاهها و مدارس عالی شرکت کند.(واعظ زاده ،1374، 142و143)

 


  نظرات شما  ( )


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مقالاتی در باره ی اراک و استان مرکزی
مدارس قدیم اراک (سلطان آباد)
شهید علی هاشمی سنجانی
5- دکتر تقی ملکی
4- دکتر عزالدین ابطحی
3- دکتر ابراهیم مرادیان
3-دکتر سید محمد شهرجردی
2- دکتر عزالدین ابطحی
آشنایی با پزشکان شهر اراک
چشمه آب معدنی اراک
اراک
خانه حسن پور در اراک
[عناوین آرشیوشده]


 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ