سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  جغرافیا
بسا دانشمند که نادانى وى او را از پاى در آورد و دانش او با او بود او را سودى نکرد . [نهج البلاغه]
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
کل بازدیدهای وبلاگ
117443
بازدیدهای امروز وبلاگ
9
بازدیدهای دیروز وبلاگ
14
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

درباره خودم
جغرافیا
صباح ملک حسینی
کارشناسی ارشد جغرافیا هستم
لوگوی وبلاگ
جغرافیا
بایگانی
بهار 1386
تابستان 1385
بهار 1385
زمستان 1384
اوقات شرعی
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   صباح ملک حسینی  

عنوان متن 2- دکتر عزالدین ابطحی جمعه 90 بهمن 21  ساعت 10:52 عصر

 

عزالدین تنها فرزند آقا ذبیح الله ابطحی در تیرماه 1301 شمسی در عراق (سلطان آباد) در کوچه نقاشها متولد شد . کوچه نقاشها در انتهای کوچه کربلایی محمد آقا قرار دارد و با آن تقاطع است کوچه کربلایی محمد آقا از ضلع رشقی باغ ملی (میدان شهدا) و نزدیکی خیابان ملک (شهید رجایی) آغاز شده و تا اول کوچه باغها امتداد دارد .

بنابراین کوچه نقاشها در انتهای کوچه کربلایی محمد آقا و ابتدای کوچه باغها و نزدیکی جو بالا (جوی بالا) واقع شده و آن را می توان هم جز محله منق آباد و هم جز محله عباس آباد بشمار آورد.

این کوچه به جهت آنکه خانه ی آقا ذبیح الله ابطحی و برادرش آقا اسدالله ابطحی و خانه آقا شیخ محمد ابن جلال سه نقاش مشهور فرش در مجاورت یکدیگر ، در آن قرار داشت ، به کوچه نقاشها معروف بود که بعدا نام آن به کوچه ابطحی تغییر یافت .

عزالدین به سن هفت سالگی در سال 1308 شمسی در کلاس اول ابتدایی مدرسه دولتی توفیق عراق مشغول تحصیل شد . که مدیر آن محمود ملک زاده و معلم کلاس اول محمد رضا فرشید بود.

عزالدین در سال 1314 شمسی در مدرسه دولتی توفیق ، به اخذ تصدیق شش ساله ابتدایی موفق شد و با تشکیل دبیرستان پهلوی در آن به تحصیل دوره اول متوسطه پرداخت و پس از سه سال گواهی نامه سیکل اول متوسطه را در سال 1317 شمسی بدست آورد .

سپس در همان سال برای تحصیل در سیکل دوم وارد دبیرستان صمصامیه شد ،که مدیریت آن به عهده حمید داوران بود و دبیران برجسته آن زمان اراک از جمله آقا حسن فرید هزاوه ای ، شیخ علی نخستین ، ابراهیم دهگان (پدر تاریخ اراک) ، هدایت الله قاطان و بروخیم در آن تدریس می کردند.

در سال 1319 شمسی عزالدین با معدل بالا گواهی دیپلم پنجم متوسطه رااز دبیرستان صمصامیه دریافت کرد .در این دو سال نکته جالب و به یاد ماندنی برای عزالدین ، شخصیت والای آقا حسن فرید هزاوه ای و وسعت دانش ریاضی وی و اصرار و تلاش او در تعلیم ریاضیات به محصلان بود.

چون در اراک سال ششم متوسطه (رشته طبیعی) دایر نشده بود ، به ناچار عزالدین به شهر همدان عزیمت کرد و سال ششم طبیعی را در دبیرستان پهلوی همدان طی کرد و بین چهل نفر محصلان آن کلاس ، به لحاظ تحصیل نمرات بالا خصوصا در زبان فرانسه و ریاضیات حائز رتبه اول گردید و موفق به اخذ مدال علمی شد .

عزالین در شهریور ماه 1321 شمسی باشرکت در کنکور دانشکده پزشکی تهران و پذیرفته در آن ، به تحصیل در این دانشکده پرداخت .در آن هنگام رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه تهران یکی از پزشکان برجسته فرانسوی به نام پرفسور ((شارل ابرلین )) بود ، که قبل از آن استادی کرسی آسیب شناسی دانشکده پزشکی استراسبورگ ((فرانسه)) را به عهده داشت.

در دانشکده پزشکی تهران آموزش به عهده عده ای استاد فرانسوی و عده ای استاد ایرانی از پزشکان تحصیل کرده فرانسه از جمله پرفسور یحیی عدل (متخصص جراحی ) ، دکترصادق پیروز عزیزی(متخصص بیماریهای داخلی ) ، دکتر علی وکیلی (متخصص بیماریهای داخلی ) ، دکتر امیر علم ،دکتر وارطان ، دکتر مصطفی حبیبی گلپایگانی (متخصص آسیب شناسی ) ، پرفسور شمس (متخصص چشم پزشکی ) ، دکتر نصرت الله باستان (متخصص چشم پزشکی ) ،دکتر محمد علی ملکی (متخصص بیماریهای پوست ) ، دکتر شرقی (متخصص بیماریهای پوست ) ف دکتر منوچهر اقبال (متخصص بیماریهای عفونی ) بود .

عزالدین دوره شش ساله دانشکده پزشکی را با موفقیت طی کرد و در سال 1327 شمسی موفق به اخذ دره دکتری پزشکی شد .او جزو شاگردان برجسته کلاسهای پزشکی به شمار می رفتع و هوش فوق العاده و قدرت فراگیری او موجب تحسین و شگفتی استادان می شده و آینده ای درخشان برای او پیش بینی می کردند.

دکتر ابطحی نخستین مطب خود را به سال 1328 شمسی در خیابان حصار (پاسداران) دایر کرد و در آن موقع ویزیت او برای هر بیمار مبلغ یک تومان (ده ریال ) بود.

پس از دو سال ، در سال 1330 شمسی محل مطب خود را تغییر داد و به طبقه دوم پاساژ جدید الاحداث اوایل خیابان عباس آباد منتقل نمود. در همین سال در بهداری اراک استخدام شد و صبح ها در درمانگاه بهداری و بعداز ظهرها در مطب به کار پزشکی و درمان می پرداخت .

در سال 1336 شمسی در انتهای خیابان عباس اباد ، خانه ای برای سکونت بنا نمود و قسمتی از آن را به مطب اختصاص داده و از آن تاریخ تاکنون در این محل به کار اشتغال دارد .دکتر ابطحی همانطور که استادانش به درستی حدس زده بودند، از نخستین سال طبابت از پزشکان طراز اول اراک شناخته شده ، و در تشخیص بیماریهای داخلی و بیماریهای بومی شایع در اراک دارای قدرت شگفت اور استثنایی است و اکثر خانواده های اراکی مرهون خدمات پزشکی و درمانی او می باشد .

به اقتضای انسانیت و صداقتی که در وجود اوست ، بین بیماران تفاوت نمی گذارد و مریض را هر کس که هست ، بیماری می داند که باید تلاش و استعداد درخشان خود را برای تشخیص و معالجه بیماری او بکار برد و عامه مردم که این مطلب را دریافته اند به شدت به وی علاقه مند می باشند و پاس اورا نگاه می دارند ، بطوریکه کمتر کسی بین مردم اراک محبوبیت دکتر عزالدین را دارا می باشد.

وی خصلتهای انسانی پدر عارف و بزرگوارش آقا ذبیح الله را به ارث برده و از آغاز جوانی به ثروت و مقام مطلقا اعتنا نداشته و وجودش را وقف خدمت به مردم زادگاهش و تربیت فرزندانش نموده است . دکتر عزالدین ابطحی در سال 1331 شمسی با خانم قدس اعظم ذییحی( فرزند ذبیح الله ذبیحی از بازرگانان فرش اراک ) ازدواج کرده و فرزندان شایسته این دو ، چهار پسر بود به نام های :

1-دکتر مسعود رضا ابطحی : که نظیر پدرش ، پس از گرفتن دکترای پزشکی بلافاصله به اراک مراجعت کرده و از پزشکان این شهر است .

2-مهندس همایون ابطحی : فارغ التحصیل رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف (تهران)و فوق لیسانس سیستمهای کنترل ، از کالج سلطنتی انگلستان .

3-مهندس منوچهر ابطحی : فارغ التحصیل دانشکده نفت (آبادان) و دکتری خود را از کشور نروژدریافت کرده است .

4- مهندس شهریار ابطحی : فارغ التحصیل رشته متالوژی (فلز شناسی) دانشگاه صنعتی شریف ، و دکتر ی خودرا در زمینه متالوژی از کشور نروژ دریافت کرده است . (واعظ زاده ، 1374 ، 136تا146)


  نظرات شما  ( )


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مقالاتی در باره ی اراک و استان مرکزی
مدارس قدیم اراک (سلطان آباد)
شهید علی هاشمی سنجانی
5- دکتر تقی ملکی
4- دکتر عزالدین ابطحی
3- دکتر ابراهیم مرادیان
3-دکتر سید محمد شهرجردی
2- دکتر عزالدین ابطحی
آشنایی با پزشکان شهر اراک
چشمه آب معدنی اراک
اراک
خانه حسن پور در اراک
[عناوین آرشیوشده]


 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ