سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  جغرافیا
هرگاه خدا بنده‏اى را خوار دارد ، او را از آموختن علم برکنار دارد . [نهج البلاغه]
وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
کل بازدیدهای وبلاگ
117725
بازدیدهای امروز وبلاگ
38
بازدیدهای دیروز وبلاگ
36
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

درباره خودم
جغرافیا
صباح ملک حسینی
کارشناسی ارشد جغرافیا هستم
لوگوی وبلاگ
جغرافیا
بایگانی
بهار 1386
تابستان 1385
بهار 1385
زمستان 1384
اوقات شرعی
اشتراک در خبرنامه
 
پارسی بلاگ
www.parsiblog.com

نویسنده مطالب زیر:   صباح ملک حسینی  

عنوان متن غارهای انجدان شنبه 84 بهمن 8  ساعت 11:42 عصر

غارهای انجدان

 

1-غار آسیلی : این غار در حدود 5 کیلومتربا انجدان فاصله دارد و در طرف مغرب انجدان است دهانه غار مزبور رو به غرب قرار دارد و مدخل آن دو دریچه دایره شکل که ستونی به محیط یک متر دیواره وسط این دو دریچه را تشکیل می دهد . به تالار اولیه غار مربوط و رابط بین محیط داخل و خارج غار است . دریچه دایره ای سمت راست به عرض 80 سانتیمتر و ارتفاع 90سانتیمتر و دریچه ای دایره سمت چپ به عرض 1/1متر و ارتفاع 90 سانتیمتر می باشد و طول محوطه مدخل غار 5/10 متر و عرض 5/8 متر و ارتفاع 2 متر است . دالان غار در سمت چپ محوطه در انتها قرار گرفته و ارتفاع آن 5/1 متر و به عرض 1 متر می باشد > مسیر غار تا انتها به طول مایل یا شیب تندرو به پایین می رود و از مدخل دالان به طول 12 متر در تنگنای کم عرض و مورب پایین رفته بن بست می شود و برای عبور به قسمت انتهای غار باید به شکم خوابید و خزیده از میان شکافی که در سمت راست روی حفره مسدود قرار دارد گذشت و به دهلیز در انتها دو مدخل دارد یکی به حفره ای که در فصل بارانی و بهار پراز آب می شود راه دارد این حفره به صورت آب انباری است که دیواره آن یکپارچه از مواد سفید آهکی و سوزنیا و بلورهای منشوری و استالاگتیتی پوشیده شده طول این حوضچه بلورین 40/2 متر و عرض 20/1 متر و ارتفاع 15/1 متر است و دهانه مدخل حوضچه 50در 40 سانتیمتر می باشد . دیگری مربوط به محوطه انتهای غار بوده و در داخل این محوطه مخازن آب که در تمام سال پر از آب است دیده و در مواقع فصول بارانی کف این محوطه تا ارتفاع قابل توجهی مملو از آب می گردد و مواد آهکی به صورت استالاگتیت و استالاگمیت منظره بدیعی به آن داده طول تالار با محوطه انتهایی 9 متر و عرض متوسط3 متر و ارتفاع 4 متر است .طول کلی غار آسیلی از مدخل خارجی تا نقطه انتهای غار 5/73 متر می باشد هوای آن در فصل بارندگی به علت دم کردن و بخار آب سنگین و مسیر آب لزج می گردد

.                           

2-غار میان لائون یا کلوچه بالا :به این غار غار چاه هم می گویند و در کوه مقابل غار آسیلی قرار دارد . غار مزبور دارای دو دهانه می باشد یکی مایل که راه عبور و رسیدن به انتهای آن است و دیگری عمودی بوده در حدود 3 متر بالاتر از دهانه اولی قرار دارد مدخل غار 3 در 3 متر می باشد و به طور مایل با شیب تند به طول 60/14 متر و عرض متوسط 2 متر و ارتفاعی در حدود تا پله اول غار که به فضای غار مربوط است پیش می رود در سمت راست سطح پله ستون آهکی به ارتفاع تقریبی 5 متر و محیط تقریبی 20متر دیده می شود که در اصطلاح محلی به آن ((تاپو )) می گویند (تاپو مخزن آرد و گندم می باشد که با دست انسان ساخته می شود )                                                                                         

از سطح پله اول تا کف غار پله دیگری وجود دارد که ارتفاع آن تا پله اول 20/5 متر و تا کف محوطه غار 20/5متر است محوطه غار وسیع و بسیار مرتفع و در دیواره دهلیزهای آن مواد آهکی به صورت گل های زیبا و قارچ های چتری پوشیده شده طول و عرض محوطه غار 5/24 در 5/24 متر و ارتفاع 23 متر می باشد . دهانه عمودیغار 70/2 در 50/2 متر و ارتفاع آن تا سطح پوش محوطه غار 7 متر و تا کف محوطه 30متر است و طول کلی غار مذکور از مدخل خارجی تا انتهای غار50/51 می باشد  .

                                 .                                                                              3- غار طاقارچه : این غار در نزدیکی انجدان می باشد و دو درخت بزرگ (طاق) مقابل دهانه آن روئیده و منظره بدیعی به غار داده است طول آن 22 متر و عرض میانه آن 7 متر و عرض انتهایی 11 متر و عرض مدخل غار 5/5 متر می باشد و ارتفاع مدخل 5/2 متر است ارتفاع غار 3 متر می باشد در انتهای غار دو دهلیز کوچک وجود دارد . غار سنگی و کف آن از خاک رسوبی پوشیده شده دهانه غار رو به جنوب است .

 

4-غار گیوه کش :وجه تسمیه آن از گیوه دوزی بوده که بنا به اظهار اهالی انجدان در زمان حمله افغانها به این غار پناه برده و بعد هم از آن گریخته است غاری کوچک و به صورت قصابخانه ای در آمده چون حیوانات درنده کوهستان طعمه های خود را در این غار برده و می خورند .

در کف آن خون پرنده و چرنده و استخوان های آنه دیده می شود طول غار مزبور 9 متر و به عرض 6 متر و ارتفاع آن 5/1متر است عرض دهانه غار 4 متر و به ارتفاع 5/1 متر می باشد و در سمت مشرق انجدان قرار دارد .

 

5- غار شغال دره :این غار از غار گیوه کش به انجدان نزدیکتر است و وجه تسمیه آن از شغال های فراوانی است که در دامنه ی این غار و داخل آنبه سر می برند . و 11 متر طول و 2 متر عرض و 30/1 متر ارتفاع دارد . بین دره آسیلی کوهی قرار دارد که به آن ((کلوپ جهنم )) می گویند (این کوه به خود برف نمی گیرد و بدین جهت لقب جهنم را به آن داده اند  )

 

((منبع : تاریخ اراک تالیف مرحوم ابراهیم دهگان))


  نظرات شما  ( )


لیست کل یادداشت های این وبلاگ

مقالاتی در باره ی اراک و استان مرکزی
مدارس قدیم اراک (سلطان آباد)
شهید علی هاشمی سنجانی
5- دکتر تقی ملکی
4- دکتر عزالدین ابطحی
3- دکتر ابراهیم مرادیان
3-دکتر سید محمد شهرجردی
2- دکتر عزالدین ابطحی
آشنایی با پزشکان شهر اراک
چشمه آب معدنی اراک
اراک
خانه حسن پور در اراک
[عناوین آرشیوشده]


 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ